Conte de Bolívia. El follet de les muntanyes.

Hi havia una vegada un follet que vivia a la foscor dels boscos. Apareixia a les 12h de la nit a les cases, però no a totes, només a les cases on hi havia nens i nenes atrevits i dolents amb els seus propis pares, perquè ell sabia tot el que passava al seu voltant.

Un dia una noia que es deia Maria s’havia barallat amb els seus pares. Llavors va arribar la nit i el follet  se li va aparèixer. La noia estava dormint. Tenia els cabells llargs i els portava lligats. El follet li va enredar tota la cabelelra. Quan ja clarejava va marxar. Al matí, la noia es va voler pentinar i no va ser possible.

[@more@]

La noia va començar a cridar, llavors van anar-hi els seus pares. La seva mare de seguida va veure que havia estat el follet, perquè tothom sap que l’únic que pot fer aquestes coses és el follet.

Van haver de tallar-li tots els cabells, deixant-la ben pelada. Ella estava molt trista perquè el seu cabell era llarg, fi i molt maco.

Aquest conte l’ha explicat l’Oshín Villaroel de Bolívia.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.