LA MEVA ESCOLA DE ROMANIA

Sóc l’Oana i faig 1r d’ESO. La meva escola de Romania es deia: “Scoala generala, núm. 5”, perquè a la meva ciutat hi havia cinc escoles. El meu horari era de les 12h del migdia fins les sis de la tarda. Aquest era l’horari dels grans perquè al matí fins les 12h, a la mateixa escola  hi anaven els petits.A les dotze quan arribàvem a l’escola, ja havíem dinat.

Els alumnes de 1r i de 2n de Secundària estaven a la mateixa escola que els de Primària i a 3r de Secundària anaven a una altra escola.

[@more@]

A la meva classe hi havia 30 nens i nenes. La meva millor amiga es deia Alexandra.

Les assignatures que fèiem eren: història, geografia, matemàtiques, física, biologia, tecnologia, llengua romanesa, anglès, francès i religió.Quan parlàvem amb un professor li dèiem “senyor professor o senyora professora”.Cada professor tenia un dossier. Si no estaves tranquil, ho apuntava al dossier i havies de sortir fora de classe amb el llibre i quan venia el director li havies de dir què havies fet. Et podien castigar però no et podien pegar.A Romania l’escola era molt difícil.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: LA MEVA ESCOLA DE ROMANIA

 1. hola Roser,
  la meva ciutat es diu Deva.
  bon dia en romanès es diu: Buna-ziua
  bona nit: noapte buna
  hola: buna, ciao o salut

  oana

Els comentaris estan tancats.